Ieder stuk software kan misbruikt worden. Simpelweg omdat de makers uitgaan van het gewenste gebruik en niet, of onvoldoende, denken aan misbruik. Dus ook uw website gemaakt met bijv. Joomla, WordPress of Prestashop moet regelmatig worden bijgewerkt, net als uw computer regelmatig updates krijgt. Ook plugins kunnen een bron van lekken  zijn.

Vaak denken mensen dat hun website niet interessant is voor hackers. Dat is onjuist, uw betaalde hosting kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een botnet of alternatieve website te draaien door de hackers.

Updates zijn één van de beste manieren om te zorgen dat uw site niet wordt gehackt, en daarna gebruikt wordt om SPAM mee door te sturen, onwelvoeglijke plaatjes of taal te publiceren waar uw bedrijf echt niet mee in relatie wenste te worden gebracht, of nog erger: een niet meer werkende website. Dat zijn namelijk de twee belangrijkste beweegredenen van hackers: websites inzetten voor eigen gewin of bewust schade toebrengen aan uw bedrijf

You have been Hacked!

Die updates gelden trouwens ook voor de plugins, extensies, componenten en templates die genoemde systemen nu eenmaal zo krachtig en uitbreidbaar te maken. Maar ook dat is software en ook daar worden updates voor uitgebracht.

De update functies zelf zijn gelukkig stukken beter als enige jaren gelden. Dus zelf doen is best mogelijk. Maar wel regelmatig doen dus.

Vindt u het toch lastig, geen tijd voor, eng of weet u niet hoe u dit moet doen? Niet overslaan, of dan maar niks doen, neem een onderhoudscontract: Neem contact op.

Carry2Web heeft al heel veel websites geupgrade. Zelfs websites waar al jaren niet naar was omgekeken, of websites die gehackt waren.

Updates zijn nodig. Wacht daar niet mee tot hackers je gevonden hebben.

Voorkomen is beter dan genezen

Bescherm daarom je website(s), gelukkig zijn er al een hoop maatregelen (zie ook de links onderaan dit artikel) die je kunt toepassen:

Gerelateerde links

Belangrijk voordat je gaat updaten: maak een backup van je site.