Als ondernemer leest en ziet u het gebruik van social media zoals Twitter, Facebook, YouTube, Instagram, Snapchat (waar is Hyves gebleven?) toenemen. Hoe kunt u uw bereik en doelgroep  of eigen netwerk effectief bereiken en uw boodschap verspreiden?

Carry2Web heeft de kennis is huis om uw website uit te breiden met slimme functies die uw tweets, nieuws berichten en campagne landingspagina’s handig inweven in deze sociale netwerken. Er zijn diverse Joomla uitbreidingen voor social web en ook voor WordPress diverse social plugins

Hieronder volgt een aantal aanwijzingen die nuttig kunnen zijn bij het opstellen van een advertentie:

Gebruik een afbeelding

Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden… Mensen zijn visueel ingesteld en een aantrekkelijk beeld trekt de aandacht. Het beeld moet logisch zijn en zoveel mogelijk aansluiten bij de tekstuele boodschap in de advertentie.

Gebruik een pakkende titel

Prikkel de nieuwsgierigheid van mensen of hun gretigheid. Stel een vraag of geef iets gratis weg.

Creëer een special aanbieding

Creëer een special aanbieding die niet te missen is: gratis proefmonster of download, win een reis, bespaar 25%, tijdelijke aanbieding. Mensen zijn gevoelig voor speciale aanbiedingen of prijzen die te winnen zijn. Speel daarop in.

Vraag om een duidelijke actie aan de consument

Geef duidelijk aan wat er van de consument verwacht wordt: Probeer nu! Download nu! Schrijf u nu in! Vraag nu aan!

Zorg voor een goede landingspagina

Of de advertentie nu doorklikt naar een Facebook-pagina of naar een externe bedrijfssite: zorg dat de pagina waar de link op uitkomt klopt met de boodschap van de advertentie en dat het meteen duidelijk is wat er op de site gedaan kan worden.

Een overdenking hierbij is: sociale netwerken maken steeds een groter onderdeel uit van het leven van mensen. Als zij op een sociaal netwerk inloggen, willen ze wellicht liever niet het netwerk meteen weer verlaten als zij op een advertentie klikken. Verwijzen naar je Facebookpagina kan daarom een verstandige keuze zijn, omdat je dan binnen dat netwerk blijft. Plus je kunt zo bouwen aan je community, als de actie en/of het nieuws op je pagina
de gebruiker bevalt en kiest voor het ‘liken’ ervan.

Nota Bene: Door op je website handig gebruik te maken van de mogelijkheden van Joomla of WordPress (o.a: tags, labels, gerelateerde artikelen, categorie of blog layout) is het genereren van een landingspagina snel te realiseren.

Testen

Bij het online zetten van een advertentiecampagne is het werk niet gedaan! Dan begint het monitoren, testen en bijsturen van de advertenties om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. Test met verschillende varianten van advertenties en verbeter wellicht de landingspagina van de bedrijfssite als de bouncerate te hoog is. Of verfijn de doelgroepkenmerken waarop getarget is.

Wees online en offline consistent en aanvullend

Als je advertenties op sociale netwerken onderdeel uitmaken van een grotere crossmediale campagne, zorg dan dat de boodschappen in de diverse online en offline uitingen consistent zijn en/of elkaar aanvullen. Storytelling – het verhaal dat aan je product of dienst of campagne vastzit – en dat via de diverse media verteld wordt, draagt bij aan een hogere merkbeleving.

5 tips voor ‘uitgelichte tweets’

Houd bij het opstellen van ‘uitgelichte tweets’ deze tips in je achterhoofd:

  1. Uitgelichte tweets werken het beste als je organisatie al uit zichzelf actief aanwezig is op Twitter.
  2. Neem altijd een #hashtag op om bij een bredere ‘conversatie’ aan te haken.
  3. Voeg een (relevante) link toe zodat je je publiek de goede richting opleidt.
  4. Probeer een link te leggen met een actuele gebeurtenis. Onderzoek wijst uit dat 70% van de toptweets gekoppeld zijn aan een een gebeurtenis die op dat moment plaatsvindt.
  5. Doe een onthulling, c.q. lanceer een nieuw product of dienst.